Madonna heeft op Instagram gereageerd op de kritiek op haar vertolking van nummers van Prince op zondagavond.

"Het staat iedereen vrij om een eerbetoon aan Prince te brengen. Ongeacht je leeftijd, geslacht of huidskleur", schrijft de Amerikaanse zangeres onder een foto van zichzelf in uitbundige Prince-achtige kleding. "Als je van hem hield en hij je inspireerde; laat het zien!"

Madonna kreeg volgens Pitchfork kritiek op sociale media toen ze zondagavond op de Billboard Music Awards samen met Stevie Wonder Purple Rain ten gehore bracht. Volgens fans deed haar versie geen recht aan de grootste hit van Prince. Madonna zong ook Nothing Compares 2 U, eveneens van Prince.

Bijval

Eerder op maandag nam Questlove het al op voor Madonna. "Niet elke vertolking van Prince hoeft een levensveranderende, orgastische ervaring zijn. Het zingen van zijn werk is al dapper genoeg", aldus de drummer van The Roots, die eigenlijk Ahmir-Khalib Thompson heet, op Twitter.

Questlove bracht zelf meerdere malen een eerbetoon aan Prince, die in april overleed. De drummer riep op om niet mee te doen aan "het lelijke spel waarbij men over elk eerbetoon zegt dat het de goedkeuring van Prince niet zou kunnen wegdragen".