De leden van De Staat worden door verschillende internationale boekers uitgenodigd voor optredens. De band stond de afgelopen maand in verschillende Europese steden in het voorprogramma van Muse.

Ook het publiek reageert volgens zanger Torre Florim enthousiast, zo vertelt hij in AD. "Juist doordat Muse zo populair is, verkeert iedereen in goede stemming. Sommige concerten waren binnen een kwartier uitverkocht. Mensen voelen zich bevoorrecht erbij te zijn."

De Nederlandse band hoopt al langer op een internationale doorbraak, maar had niet durven dromen dat een populaire band als Muse hen zou vragen voor in het voorprogramma. "Toen de uitnodiging van Muse kwam, was dat natuurlijk het best denkbare nieuws. We hadden eerlijk gezegd wat lager ingezet."

Anders dan de leden van Muse, die in luxe hotels verblijven, slapen de heren van De Staat gewoon in een appartement in de stad die ze bezoeken.

"We gaan na de optredens met de metro terug naar ons appartement. Soms komen we dan in de stroom vertrekkende concertbezoekers terecht. Dan ben je zomaar een halfuur bezig met foto's maken. Een compleet nieuwe wereld."