Kesha mag van platenmaatschappij niet optreden bij Billboard Awards

Kesha mag toch niet optreden tijdens de Billboard Awards aankomende zondag. De platenmaatschappij van Dr. Luke, met wie de zangeres meerdere rechtszaken uitvecht, heeft de toestemming ingetrokken.

De producent van de awardshow heeft Amerikaanse media, waaronder The Hollywood Reporter in een verklaring laten weten dat het optreden niet doorgaat.

Kemosabe Records had aanvankelijk schriftelijk toestemming gegeven en Kesha had de uitnodiging om op te treden geaccepteerd, maar de platenmaatschappij is van gedachten veranderd na een nieuwsbericht dat verscheen op 11 mei.

Die dag meldde TMZ dat Kesha van plan was het tijdens het optreden te hebben over haar juridische strijd met Dr. Luke.

"Helaas zijn Kesha en Kemosabe sindsdien niet in staat geweest een overeenstemming te bereiken over het optreden tijdens de show", zo luidt de verklaring.

Bob Dylan

De zangeres laat via Instagram weten teleurgesteld te zijn. Ze zegt dat ze het nummer It Aint Me Babe van Bob Dylan had willen zingen en dat ze niet van plan was om haar strijd met het platenlabel te bespreken.

"Ik wil heel duidelijk maken dat dit optreden erom ging een van mijn favoriete songwriters ooit te eren en het had nooit iets te maken met Dr. Luke."

Kesha beschuldigt Dr. Luke van seksueel misbruik, wat hij ontkent. De zangeres probeert verder met een rechtszaak onder haar platencontract met Dr. Luke uit te komen.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie