De Dolly Dots staan dit weekend voor het eerst in acht jaar weer op het podium, als gast bij De Toppers. Als het aan de zangeressen ligt, blijft het hierbij. 

''We doen gewoon eenmalig een heel leuk ding', zegt Anita Heilker in het AD. ''Ik zeg nooit nooit, maar we beseffen heel goed dat dit onze laatste keer kan zijn'', voegt Sjeel Kramers er aan toe.

De Dolly Dots hadden afgesproken niet meer te zullen optreden nadat Ria Brieffies in 2009 op 52-jarige leeftijd aan longkanker was overleden. "Toen Ria nog leefde hebben we afgesproken dat we leuke dingen bleven doen. Maar zonder haar is het klaar, het is echt klaar", aldus Kramers.

Het idee voor een gastoptreden komt van René Froger, vertelt Esther Oosterbeek. ''Ik werk als visagist met René Froger en René heeft me diverse keren gevraagd. Ik hoefde er niet eens bij de meiden mee aan te komen, dat voelde niet goed. We zaten nog in het rouwproces, het voelde alsof we ons zusje hadden verloren. Maar René bleef aandringen en het leek mij zélf heel leuk."

Video: Comeback Dolly Dots: "Ria had dit het allerleukst gevonden"  

Naast de Dolly Dots zijn Robin S, Rick Astley, Glennis Grace en 2Brothers on the 4th Floor te gast bij de concerten die De Toppers in de Amsterdam ArenA geven. 

De meidengroep Dolly Dots was in de jaren tachtig razend populair. De dames scoorden hits met onder meer Love Me Just a Little Bit More en What a Night.