The Stone Roses brengt nieuwe muziek uit

The Stone Roses presenteert donderdagavond om 21.00 uur Nederlandse tijd een nieuwe single. Het is voor het eerst sinds halverwege de jaren negentig dat de band, bekend van de hit Fools Gold, nieuwe muziek uitbrengt.

De groep kondigde de nieuwe single donderdagmiddag aan op Twitter. Een woordvoerder van de band bevestigt tegenover de muziekwebsite NME dat er nieuw materiaal komt.

Halverwege de jaren negentig ging de band uit elkaar, maar in 2011 volgde een reünie en een nieuwe platendeal. In 2012 en 2013 speelden de Britse muzikanten nog een aantal grote shows, onder meer in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Zomer

The Stone Roses geven komende zomer een aantal concerten in hun eigen stad Manchester, Dublin, New York en op het Schotse festival T in the Park.

De geplande optredens in Japan gaan niet door, omdat drummer Alan 'Reni' Wren bij een val twee gebroken ribben had opgelopen. Zijn dokter schreef hem minstens een maand rust voor. De band hoopt de shows in het Budokan-stadion in Tokio op een later moment in te halen.

Lees meer over:
Tip de redactie