Recensieoverzicht: 'Radioheads nieuwe album is geduldig perfectionisme'

Radiohead heeft zondagavond zoals aangekondigd het nieuwe album uitgebracht. De naam van het album is A Moon Shaped Pool. Wat vinden internationale media van het album? Een recensieoverzicht.

The Guardian - vier sterren

"A Moon Shaped Pool is merkbaar anders dan zijn voorganger (King of Limbs, 2011). Je twijfelt om het meer poppy te noemen - dit is nog steeds een album waarop geen standaard couplet-refreinstructuren te horen zijn, maar het is zeker scherper en meer gefocust.

Lees hier de hele recensie

New York Times - 'Geduldig perfectionisme'

"De liedjes gedijen op de samenwerking tussen zanger Thom Yorke en gitarist Jonny Greenwood, een samensmelting van Yorkes onrustige woorden en melodieën met het meesterschap van Greenwood en de bijdragen van de rest van de band. Yorke en Greenwood zijn enorm goede luisteraars, bewonderaars van melodie en ontdekkingsreizigers van idiomen, makers van puzzels die geen emoties schuwen."

Lees hier de hele recensie

NME - 'Mooie combinatie'

"A Moon Shaped Pool bevat een mooie combinatie van gitaar, piano, elektronische experimenten, Jonny Greenwoods spinachtige gitaarlijnen en Yorkes geweldige teksten, zoals altijd."

Lees hier de hele recensie

Wall Street Journal - Welkome toevoeging

"Radioheads negende studioalbum is een welkome toevoeging aan de catalogus van de meest consistente goede act sinds de Beatles, ook al lijkt het niet het beste werk van de band. Vanaf het eerste nummer Burn the Witch tot de stille toon van de piano aan het einde van het laatste nummer True Love Waits is het een assertief en ambitieus album, vol met schoonheid en kinetische energie.

Lees hier de hele recensie

Lees meer over:
Tip de redactie