Axl Rose wil eer doen aan AC/DC-zanger Brian Johnson, die hij vervangt bij de Rock or Bust World Tour van de band.

In een interview met BBC 6 Music vertelt Rose dat hij groot fan is van Johnson en "recht wil doen aan hem en zijn fans".

Johnson wordt vervangen bij AC/DC omdat hij permanent zijn gehoor dreigt te verliezen, wanneer hij doorgaat met optreden. Hij was sinds 1980 de zanger van de Australische band.

Het eerste optreden van Rose als zanger van AC/DC is op 7 mei in Lissabon. "Ik ben blij en gespannen op een bepaalde manier. Ik denk wel dat het ongepast is om de vervanging te vieren, omdat het ten koste gaat van een ander."

Benaderd

De 54-jarige zanger van Guns N' Roses bevestigt dat hij zelf AC/DC heeft benaderd om hen te helpen om de laatste twaalf concerten van hun wereldtournee af te maken. "Ik dacht 'als ik kan helpen, en zij denken dat ik het kan, dan is het goed'."

Rose denkt dat het lastig wordt om Johnson te vervangen. "Hij is een geweldige zanger en het is een uitdaging om bij de band te zingen. Ik wil gewoon recht doen aan de fans."

Boze fans

Veel fans zijn ontevreden over de vervanging van Johnson en willen van hun kaartjes af. Inmiddels worden enkele duizenden tickets aangeboden op verkoopwebsites.

Naast de tour met AC/DC gaat Rose dit jaar ook nog op tournee met Guns N' Roses, die voor het eerst sinds de jaren negentig weer op tournee zijn met gitarist Slash.