Douwe Bob repeteerde maandagmiddag voor het eerst in het Zweedse Stockholm voor het Eurovisiesongfestival.

De singer-songwriter deed rond 14.30 uur zijn nummer Slow Down op het podium van de Globe Arena, waar volgende week de 61e editie van het liedjesfestijn plaatsvindt. Tijdens de repetitie was te zien dat hij en zijn bandleden strak in het pak zijn gekleed.

Douwe Bob staat in de eerste halve finale van het songfestival, op dinsdag 10 mei. Op donderdag is de tweede halve finale en op zaterdag 14 mei volgt de eindstrijd.

Stilte

De 23-jarige zanger laat tijdens zijn optreden op het Eurovisiesongfestival een stilte vallen. Dat doet hij om de kijkers te inspireren om zo nu en dan een moment van rust te nemen.

"Een moment om je hectische leven onder de loep te nemen en je te realiseren waar het eigenlijk om draait. Kijk om je heen, leef en doe rustig aan", aldus Douwe Bob.

Douwe Bob was 'erg te spreken' over zijn eerste repetitie voor het Eurovisiesongfestival. "We zijn heel erg tevreden en blij dat het uitpakt zoals gehoopt", zei een woordvoerder van de AVROTROS maandag na afloop.

Video: Eerste beelden repetitie Douwe Bob

Trijntje Oosterhuis

Vorig jaar vertegenwoordigde Trijntje Oosterhuis Nederland op het evenement met Walk Along. Zij haalde de finale niet, in tegenstelling tot The Common Linnets die een jaar eerder een succesvolle tweede plek behaalden op het festijn.