Drake lanceerde vrijdagochtend zijn nieuwe album Views. Hoe kijken (inter)nationale media aan tegen het vierde studioalbum van de 29-jarige rapper?

The Telegraph - 3 sterren

"De formule van overmatig bezig zijn met zichzelf begint uit te werken. (..) Het geluid van het album klinkt dik en wisselt af tussen ijzige klanken en zomerse pop. (..) Drake begint extreem ijdel en vlak te klinken. Niet dat hij zich iets aantrekt van deze kritiek."

Lees de volledige recensie

Independent - deelt geen sterren uit

"Views is een solide album. Het is minder dansvloer georiënteerd dan zijn eerdere werk, maar dat hoeft niet per definitie slecht te zijn. De beste nummers: 9, Hype, Grammys, Still Here, With You, Fire & Desire en Views. (..) Enige minpunt: dit album voelt niet als een stap vooruit in de ontwikkeling van Drake's 'sound'."

Lees de volledige recensie

GQ Magazine - deelt geen sterren uit

"Views had een heleboel waar te maken, maar Drake maakt zich daar niet druk om. Het album is heel erg Canadees. Het is een liefdesalbum voor zijn geboortestad Toronto. Views is niet iets om direct euforisch over te worden. (..) Het is geen explosief album, maar dat hoeft ook niet. Het is gewoon heel erg goed. Views is geen album waarop je een hele nacht in een club kunt feesten, maar wie wil er sowieso nog om 4 uur 's nachts wakker zijn."

Lees de volledige recensie

Toronto Star - 3,5 ster

"Het is een van de beste albums die je zonder twijfel gaat horen op dit niveau dit jaar. Maar Drake blijft plakken bij: haat de haters, houd van geld, bouw een crew om je heen, wantrouw en geniet van de dames en je moeder. Hij had wat dat betreft kunnen groeien. Dat betekent ook dat het beste van Drake nog moet komen. En dat zal uiteindelijk komen."

Lees de volledige recensie