Het nieuwe album van Beyoncé, Lemonade, werd zaterdagavond gelanceerd op streamingplatform Tidal. Wat vinden verschillende media van het zesde studioalbum van de zangeres?

The Telegraph - 5 sterren

"Lemonade is Beyoncé’s meest onheilige, politieke en persoonlijke album. (..) Dit album is verreweg haar sterkste. Met gastoptredens van Kendrick Lamar en The Weeknd. Er staat zelfs een countryliedje op. Met Lemonade bewijst Beyoncé dat er een dunne lijn is tussen liefde en haat."

Lees de volledige recensie

The Guardian - 4 sterren

"Het album is minder politiek en meer persoonlijk. Het is meer bezig met de toestand van haar huwelijk, dan met de toestand van de wereld, overschaduwd door de vermeende ontrouw van haar man Jay Z. (..) Lemonade voelt aan als een succes, gemaakt door iemand die de controle heeft. Beyoncé klinkt als een vrouw waarmee je niet moet sollen."

Lees de volledige recensie

Trailer nieuwste project Beyoncé: Lemonade
Trailer nieuwste project Beyoncé: Lemonade

AD - 4 sterren

"La Knowles is in blakende vorm. Lemonade hing al even in de lucht, maar bracht zondag toch precies de juiste promotionele schok teweeg. (..) Muzikaal is de ouverture nogal voorspelbaar: zoemende beats en strijkers. Maar daarna breekt Lemonade fraai open. Wie haar zo hoort excelleren, vraagt zich onvermijdelijk af wat er zou gebeuren als Beyoncé haar drang om vrijwel elk genre te bespelen, weet te beteugelen."

Lees de volledige recensie

DeMorgen.be - 4 sterren

"Hell hath no fury like a woman scorned. Had Jay Z daar maar op tijd aan gedacht! Met haar zesde soloplaat Lemonade maakt Beyoncé brandhout van diens schuinsmarcherende snikkel. Queen B rekent af met ontrouw, huwelijksproblemen en de liefde van haar lelijkste kant. Maar de songs klinken er niet minder opwindend onder. Overspel kreeg zelden zo'n gewéldige rotschop."

Lees de volledige recensie

Time - deelt geen sterren uit

"Het album komt het beste uit de voeten wanneer Beyoncé het meest wordt benadeeld. Het was een redelijke verrassing dat haar album als visueel werd gepresenteerd. (..) Of Lemonade nu wel of niet is gebaseerd op echte gebeurtenissen is de grote discussie bij kenners van Beyoncé. Deze fans buigen zich over songteksten, oude roddels en Instagram-posts."

Lees de volledige recensie