De Amerikaanse popartiest en muzikant Prince is zaterdag (lokale tijd) in besloten kring gecremeerd.

Een kleine groep familieleden, vrienden en collega's nam op Paisley Park, het landgoed van Prince in de staat Minnesota, afscheid, aldus zijn manager. Ze sprak over "een mooie dienst".

Onder de aanwezigen waren zangeres Sheila E., de voormalige basgitarist van Prince Larry Graham en model Damaris Lewis. Honderden fans hadden zich buiten verzameld. Enkele genodigden van de dienst deelden later aan sommigen van hen cadeaus uit, waaronder cd's van de popster.

De laatste rustplaats van Prince wordt niet openbaar gemaakt, meldde zijn manager. Daarnaast gaf ze aan dat de doodsoorzaak nog onbekend is. "Het zal nog minstens vier weken duren voordat we de resultaten van de autopsie krijgen."

Autopsie

Nadat de autopsie van het stoffelijk overschot van Prince vrijdag was afgerond, werd het lichaam overgedragen aan de familie. Er is geen reden te geloven dat er sprake is van zelfmoord, aldus sheriff Jim Olsen van de politie in Carver County.

Op een later moment wordt bekend wanneer er een muzikaal afscheid voor Prince komt.

De popster stierf donderdag op 57-jarige leeftijd in zijn landgoed Paisley Park. Hij werd dood gevonden in een lift op de eerste etage van het complex, waar tevens een studio is gebouwd.

Video: Prince in besloten kring gecremeerd

Prince zaterdag in besloten kring gecremeerd
Prince zaterdag in besloten kring gecremeerd