Het premièreconcert van de Violetta-film dat zaterdag in Carré plaatsvindt, wordt live gestreamd in 65 Nederlandse bioscopen, heeft distributeur Disney vrijdag gemeld.

Het is volgens een zegsvrouw nog nooit eerder voorgekomen dat een evenement voor jongeren in zoveel bioscopen tegelijkertijd live te zien is.

In eerste instantie zou het Violetta-concert alleen in bioscopen van Pathé te zien zijn. Maar inmiddels zijn nog tientallen andere theaters ook aangehaakt. De kaarten voor het eenmalige concert in Carré waren in een razend tempo uitverkocht.

De cast van de film is aanwezig en wordt geïnterviewd, inclusief hoofdrolspeelster Martina Stoessel, en er treden diverse populaire acts op, zoals de populaire Nederlandse band Zomaer.

Zangtalent

De serie Violetta vertelt over een meisje dat na allerlei omzwervingen over de wereld met haar vader terugkeert naar haar geboortestad Buenos Aires. Hier kan ze eindelijk het leven leiden van een gewone tiener, tot ze er achter komt dat ze een uitzonderlijk zangtalent heeft.

De serie, die te zien is op Disney Channel, is wereldwijd een groot succes: meerdere concerten van hoofdrolspeelster Stoessel vorige jaar in Ahoy waren in noodtempo uitverkocht.

In de nieuwe film Tini - het nieuwe leven van Violetta worden onder meer haar vrienden belicht. De Nederlandse acteur Ridder van Kooten speelt een belangrijke bijrol in de film. De 18-jarige ster is zaterdag ook aanwezig bij het premièreconcert.

De jonge acteur uit Baarn speelde eerder in de musicals The Sound of Music en Dr Dolittle en de serie Spangas. De Violetta-film is vanaf 5 mei in heel Nederland te zien.