Al een paar uur na het nieuws over zijn dood, stonden alleen nummers van Prince in de top 5 van de iTunes singlelijst in de Verenigde Staten.

Gebruikers van de muziekwinkel van Apple luisterden het meest naar Purple Rain. Meest populaire nummers daarna waren achtereenvolgens Little Red Corvette, When Doves Cry, Kiss en Let's Go Crazy.

Het verzamelalbum The Very Best Of Prince voert de platenlijst aan, direct gevolgd door Purple Rain, The Hits/The B-Sides, 1999 en Ultimate.

iTunes is een van de weinige online platformen waarop het werk van de op 57-jarige leeftijd overleden zanger te vinden is. Afgelopen juli verwijderde Prince zijn muziek van grote sites als Apple Music en Spotify, uit protest tegen de platenmaatschappijen die de enige zouden zijn die geld verdienen aan streamingservices.

De artiest voerde al langer strijd tegen de zakelijke muziekwereld. Toen hij zich in 1993 gevangen voelde in een deal met platenmaatschappij Warner Bros, trad hij een tijdlang op met het woord 'slaaf' op zijn wang geschreven.