Het Milkshake Festival krijgt steeds meer vorm. De vijfde editie wordt verspreid over twee dagen. Er zijn zaterdag 30 juli en zondag 31 juli negen in plaats van zeven podia te vinden in het Amsterdamse Westerpark. 

Op twee na worden ze ’s nachts volledig omgebouwd, zodat de zondag verschilt van de zaterdag.

Wethouder Simone Kukenheim van Amsterdam is bereid gevonden het festival op 30 juli te openen, dat is middenin de European Gay Pride in Amsterdam.

Nieuw op Milkshake is de rollerdisco, van bijna 2000 vierkante meter groot. "De ruimte die we voor de rollerdisco hebben gereserveerd gaat enigszins ten koste van de bezoekerscapaciteit. Maar daarmee voldoen we ook aan een vraag", zei initiator Marieke Samallo woensdag.

"Bezoekers gaven ons de afgelopen jaren aan dat we niet te groot moesten worden. Met de rollerdisco presenteren we een mooi nieuw onderdeel en brengen we op verzoek de intimiteit terug."

Joost van Bellen

Dj Joost van Bellen en personality Zubrowka International introduceren op de komende editie van Milkshake het futuristisch feest Transformer, een "loeispannende en onvoorspelbare nachtclub die neerstrijkt in het Transformatorhuis".

Joost van Bellen noemt het een droomwereld waar iedereen kan zijn wie hij of zij wil zijn. Een bonte verzameling van nationale en internationale sterren geeft acte de présence.