AC/DC-zanger Brian Johnson heeft met een verklaring een einde gemaakt aan alle geruchten rondom zijn 'vertrek' uit de rockband. Johnson bevestigt dat hij gehoorproblemen heeft en dat blijven optreden voor permanente doofheid zou kunnen zorgen. 

Van een vermeende ruzie met gitarist Angus Young is volgens Johnson geen sprake.

Johnson schrijft in de verklaring dat hij op het podium grote moeite had om zijn collega's goed te kunnen horen, met alle gevolgen van dien. "Ik kon dit niet laten voortduren om eerlijk te zijn, dat zou afbreuk hebben gedaan aan AC/DC en de fans zouden daar de dupe van zijn geworden. Uiteindelijk hebben artsen de knoop voor me doorgehakt, ze zeiden me dat als ik niet zou stoppen ik doof zou worden", aldus Johnson.

Vooralsnog houdt Johnson het op een tijdelijke rustpauze, maar hij sluit niet uit dat zijn carrière als live-artiest definitief voorbij is. "Ik kan me geen leven zonder AC/DC voorstellen en ik in gedachten ben ik altijd bij de band, maar momenteel heb ik gewoon geen andere keuze. Ik kan de fans geruststellen met het nieuws dat ik studiowerk sowieso gewoon kan blijven doen, maar of ik ooit op grote podia sta, is de vraag. In ieder geval wil ik Angus en Cliff ontzettend bedanken voor hun steun."

Axl Rose

Voor het vervolg van de wereldtournee heeft AC/DC Axl Rose aangetrokken, maar daar is niet iedere fan even gelukkig mee. De Guns N' Roses-zanger staat bekend als echte showman en dat is precies waar AC/DC juist altijd een afkeer van heeft gehad, zo luidt de redenatie.