Anita Doth is het er niet mee eens dat de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump het 2 Unlimited-nummer Get ready for This bij zijn bijeenkomsten gebruikt. 

De Nederlandse zangeres laat desgevraagd aan NU.nl weten dat zij er werk van zou hebben gemaakt om het gebruik van het nummer door Trump een halt toe te roepen. Ray Slijngaard houdt het kort op Twitter. "Donald wie?"

Get Ready for This, het nummer waarmee Doth en Ray Slijngaard in 1991 doorbraken, werd echter door Slijngaard geschreven.

"Waarom Ray en Philip de Wilde (een van de bedenkers van 2 Unlimited, red.) dat nog niet gedaan hebben is me een raadsel. Ik hoop dat ze ermee bezig zijn", zegt Doth.

Video: Trump gebruikt Get Ready for This bij verkiezingsbijeenkomst New York

Nummer 2 Unlimited gebruikt bij verkiezingsbijeenkomst Trump
Nummer 2 Unlimited gebruikt bij verkiezingsbijeenkomst Trump

Klachten

Trump heeft door zijn muziekkeuzes (The Washington Post maakte een overzicht) al een hele rits artiesten tegen zich in het harnas gejaagd. 

Zo sommeerde de Britse zangeres Adele de Amerikaan haar nummer Rolling in the Deep niet langer te gebruiken, Michael Stipe uitte zijn ongenoegen over Trumps keuze voor het REM-lied Its the End of the World...  en Neil Young klaagde toen hij zijn Rocking in the Free World bij een Trump-evenement hoorde.

NU.nl is nog in afwachting van een reactie van Slijngaard.