Een fan van Kanye West is naar de rechter gestapt omdat The Life of Pablo, het nieuwe album van de rapper, toch op andere platforms dan alleen streamingplatform Tidal beschikbaar is.

De man is boos dat de rapper hem heeft overgehaald een abonnement af te sluiten omdat hij eerder zei dat zijn nieuwe muziek uitsluitend op Tidal te horen zou zijn.

West klonk in februari behoorlijk stellig op Twitter. "Mijn album zal nooit, maar dan ook echt nooit, via Apple Music te beluisteren zijn. En ik gooi het ook nooit in de verkoop. Het is alleen beschikbaar op Tidal", aldus de excentrieke artiest destijds.

Abonnement

Die tweet haalde ruim twee miljoen West-fans over om een abonnement op Tidal te nemen. The Life of Pablo is sinds begin deze maand echter ook beschikbaar via zijn website, Spotify en het door de rapper verafschuwde Apple Music. Volgens de fan heeft West hem en vele andere fans erin geluisd om Tidal 'te redden'. De nieuwe gebruikers pompten namelijk in een maand tijd zo'n 84 miljoen dollar in het platform.