De Zweedse band Roxette stopt met touren. Artsen hadden zangeres Marie Fredriksson geadviseerd de zomertournee RoXXXette 30th Anniversary af te blazen. "Helaas is de tijd van toeren nu voorbij."
 

Dat schrijft de band op Facebook. De 57-jarige zangeres streed in het verleden tegen kanker. In 2002 troffen artsen een hersentumor aan bij haar.

"Ik ben vooral trots en dankbaar voor de comeback in 2009 na mijn ernstige ziekte. En om in de gelegenheid te zijn Roxette nogmaals over de hele wereld te brengen", aldus Fredriksson.

Het laatste optreden van Roxette was op 8 februari dit jaar in Kaapstad in Zuid-Afrika. "Het zijn dertig fantastische jaren geweest. Ik kijk met veel plezier terug op de wereldtournees van Roxette. Alle shows en herinneringen door de jaren heen zullen altijd een groot deel van mijn leven vormen", schrijft de zangeres.

Bospop

Roxette zou in juli optreden op Bospop in Weert. "Uiteraard wensen we Roxette veel beterschap! Bospop gaat ondertussen op zoek naar een passende invulling voor deze vrijgekomen plek in het zondagprogramma'', vermeldt de website van het festival.

Roxette brengt op 3 juni nog het album Good Karma uit.

Video: De 5 grootste hits van Roxette