Richard Ashcroft zou graag een musical willen maken met de Britse rockgroep Oasis. De The Verve-zanger wil de muziek van de twee bands combineren.

"Ik ben een geweldige tekstschrijver en ik heb fantastische melodieën: de combinatie zou perfect zijn. Als ik 50 procent van de opbrengsten krijg, is het voor onze allebei kassa", zegt The Verve-frontman in een interview met Noisey

"Het lijkt mij leuk om een musical te maken waar nummers van The Verve en Oasis worden gecombineerd. Het verhaal zou gaan over onze jeugd, onze paden die zijn gekruist en de vriendschappen die we hebben gehad."

Nadelen

Toch zitten er volgens de 47-jarige Ashcroft wel nadelen aan het werken met de broers Noel en Liam Gallagher, die in hun tijd bij Oasis veel ruzie met elkaar hadden. "Het wel werken met de een, en niet met de ander. Het is alsof je als broer tussen hen in staat."

Eerder vertelde Noel Gallagher aan NME dat hij graag in de toekomst muziek wil maken met Ashcroft. De oud-The Verve-zanger noemde dat daarop "een groot compliment".

Zowel The Verve als Oasis stopten in 2009.

Video: Noisey op bezoek bij Richard Ashcroft