Taylor Swift heeft nog geen idee wat ze de komende maanden gaat doen. "Dit is de eerste keer in tien jaar dat ik geen plannen heb", zegt de 26-jarige zangeres in een interview met Vogue.

Swift besloot het wat rustiger aan te doen na een jaar waarin 'allerlei ongelooflijke dingen zijn gebeurd'. "Ik ga leven zonder de druk iets te moeten creëren."

Fans van de zangeres hoeven niet bang te zijn dat er nooit meer nieuw materiaal verschijnt. "Ik blijf altijd liedjes schrijven", zegt ze tegen het blad.

Hoe lang Swift haar muziekcarrière op een wat lager pitje zet, weet ze niet. "Weet je wat het is, ik kan net zo goed de komende twee weken met drie ideeën komen en dan toch weer de studio in duiken. Dat is ook een optie."

Andere plannen

Voorlopig heeft Swift echter andere plannen. "Ik wil een hele hoop kleine dingen leren."

Zo wil de zangeres weten hoe ze lekkere drankjes kan mixen, een autoband leren verwisselen en weten hoe ze een leven moet redden. "Ik wil iemand kunnen redden van de verdrinkingsdood. Reanimeren, de verschillende soorten hartmassage. Mensen geven je tips, maar een certificaat halen is iets heel anders."