De in de jaren negentig populaire Brits-Canadese formatie All Saints zegt dat de BBC hen in 1997 bij een optreden heeft verplicht om topless te zingen.

"Ze waren beelden van ons aan het schieten die ze wilden gebruiken als achtergrondfilmpjes bij een optreden en ze wilden dat we onze topjes uit zouden doen", vertelt zangeres Shaznay Lewis donderdagochtend aan de Britse Radio 1.

De Britse omroep wilde de jonge vrouwen niet naakt in beeld brengen, maar alleen de suggestie wekken.

De meiden zouden te horen hebben gekregen dat ze wel moesten meewerken, want het was "zo'n grote show" en anders zou het niet doorgaan, bevestigt bandlid Melanie Blatt.

Uiteindelijk kwamen ze elkaar tegemoet en besloten ze om de zangeressen strapless te filmen, waardoor ze het leek alsof ze naakt waren.

De omroep wil niet reageren op iets dat twintig jaar geleden is gebeurd, maar zegt wel dat ze "er voor proberen te zorgen dat iedereen bij BBC in een omgeving werkt waarin ze zich comfortabel voelen".

Jaren negentig

All Saints, bestaande uit Lewis, Blatt en de zussen Natalie en Nicole Appleton, werd in 1997 vooral bekend door hun hit Never Ever. Het laatste studioalbum van All Saints dateert uit 2006. In 2010 verscheen nog een compilatiealbum.

De band trad in 2014 een paar keer op met de Backstreet Boys en op een paar festivals. De geplande tour met Atomic Kitten en East 17 in 2014 viel op het laatste moment in het water.

Video: Never Ever - All Saints