Douwe Bob móet van zichzelf winnen bij het Eurovisie Songfestival in mei. 

"Ik heb ervoor gekozen om mee te doen aan een wedstrijd en nu wil ik dus ook winnen. Als dat niet lukt, zie ik dat ook echt als falen", zegt de zanger, die voluit Douwe Bob Posthuma heet, in het AD.

Posthuma's missie is om de eerste plek te halen. "Ik ben heel competitief ingesteld. Had ik als kind al. Met elk spelletje verstoppertje móest ik winnen."

De 23-jarige Douwe Bob vindt ook dat hij voor paal staat als hij de finale niet haalt. "Da's logisch als je vooraf hebt geroepen dat je voor goud gaat. Nou, prima. Dan ben ik maar die loser die vooraf zo'n grote smoel had."

Posthuma maakte vorige week bekend dat hij op zichzelf gewed heeft bij het Songfestival. "Ik heb 1.000 euro op mezelf ingezet", vertelde de singer-songwriter toen tegen het AD. "Heerlijk arrogant, toch? Ik stond 1 tegen 80." Dit deed Bob met een knipoog, zegt hij nu. "Als ik niet win, ben ik alles kwijt, maar is het toch goed besteed geld geweest. Zo'n verhaal is toch geweldig voor mijn kleinkinderen later?"

Video: Douwe Bob - Slow Down (Nederland)

Douwe Bob - Slow down(Nederland)
Video
Douwe Bob - Slow down(Nederland)

Voorbereiding

De zanger is al een maand gestopt met roken om zich te concentreren op de voorbereiding voor zijn optreden. "Ook ben ik drie dagen per week intensief aan het kickboksen en drink ik elke ochtend braaf mijn fruitshake."

Mocht Douwe Bob niet winnen, dan gunt hij de winst aan de inzending van Frankijk: Amir. "Zou een mooi hart onder de riem voor dat geplaagde land zijn."

De eerste halve finale van het Songfestival vindt op 10 mei plaats. Op 11 mei volgt de tweede halve finale. Twee dagen later vindt de finale plaats.