Noel Gallagher bevestigt dat hij druk bezig is met het produceren van zijn derde soloalbum.

De voormalig Oasis-zanger laat in het midden of hij de nieuwe plaat maakt met zijn band High Flying Birds. Dat blijkt uit een interview met muziekblad NME.

"Ik denk dat het nieuwe album voor de kerstdagen af is. Dat is ideaal, want dan kan ik getuige zijn van de successen van 'mijn' voetbalclub Manchester City."

'Niet te enthousiast'

Toch wil Gallagher wel voorzichtig zijn. "Ik moet niet te enthousiast zijn, want straks ben ik volgend jaar nog aan het werk. En daarnaast wil ik er niet al te veel over vertellen. Sommige muzikanten presenteren hun nieuwe album als een nieuwe Beatles-plaat en dan denk ik: waarover ben jij nou weer aan het praten?"

Wel kan de zanger bevestigen dat het derde album een andere kant opgaat. "Het proces van het schrijven van de liedjes gaat nu anders. Eerst maak ik een akoestische versie van een nummer en dan ga ik het verder uitbouwen. De resultaten zijn tot nu toe erg goed."

High Flying Birds

Zijn band High Flying Birds bestaat behalve de Brit uit de oude sessiepianist van Oasis Mike Rowe, drummer Jeremy Stacey van The Lemon Trees, bassist Russell Pritchard van The Zutons en gitarist Tim Smith.

In 2015 kwam het tweede album van de groep uit: Chasing Yesterday. Het is het eerste album dat zowel geproduceerd als geschreven is door Gallagher zelf.