Deze week staat Triggerfinger frontman Ruben Block twee avonden in een uitverkocht TivoliVredenburg, doet Peter Hook elke avond van de week een andere stad aan en speelt Indian Askin een releaseshow van het nieuwe album.

Verder deze week: Roadburn Festival, Drive Like Maria, Ty Dolla $ign, Leon Bridges en Mura Masa.

In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Roadburn Festival

14, 15, 16 en 17 april, Tilburg

Roadburn Festival strijkt aankomend weekend weer neer in Tilburg. Het grootste stonerrock festival van Europa heeft o.a. Paradise Lost, Pentagram, Amenra, Neurosis en Black Mountain op het programma staan. Het festival is uitverkocht, maar de volumeknoppen gaan zo ver open dat het waarschijnlijk in heel Tilburg te horen zal zijn.

Meer informatie Roadburn

Drive Like Maria

15 april, Merleyn, Nijmegen
16 april, EKKO, Utrecht
17 april, Rotown, Rotterdam
19 april, Bitterzoet, Amsterdam
22 april, Wilhelmina, Eindhoven

Drive Like Maria maakte in 2009 een vlammende start met het debuutalbum 'Elmwood'. De band heeft sindsdien festivals als Lowlands, Zwarte Cross bezocht en stond in het voorprogramma van o.a. AC/DC en ZZ Top. In maart verscheen nieuw werk waarmee ze deze week weer op de planken staan. Drive Like Maria heeft met Nitzan Hoffmann een vrouwelijke gitarist. Een zeldzaamheid bij dit soort rockbands.

Meer informatie Drive Like Maria 

Indian Askin

16 april, Bitterzoet, Amsterdam
21 april, EKKO, Utrecht
22 april, Hedon, Zwolle

Deze week komt Indian Askin met hun nieuwe album en releaseshow in Bitterzoet. De band is al een tijdje aardig op weg en gaat een drukke festivalzomer tegemoet. Fijne 60's/70's rock met een portie psychedelica erin gegooid.

Meer informatie Indian Askin 

Ty Dolla $ign

13 april, Annabel, Rotterdam
15 april, Melkweg, Amsterdam

Liefhebbers van eigentijdse R&B met een rauw hiphoprandje zijn bij Ty Dolla $ign aan het juiste adres. Deze week is hij in Rotterdam en Amsterdam te zien met de plaat 'Free TC'. Eerder werkte de artiest al samen met Kanye West, Kendrick Lamar en R. Kelly.

Meer informatie  Ty Dolla $ign 

Peter Hook

13 april, Doornroosje, Nijmegen
14 april, Muziekgieterij, Maastricht
15 april, TivoliVredenburg, Utrecht
17 april, Effenaar, Eindhoven
18 april, Paradiso, Amsterdam
19 april, Hedon, Zwolle

Een drukke week voor Peter Hook, de bassist van bands als Joy Division en New Order. De muzikant staat deze week elke avond op een ander Nederlands podium samen met zijn band The Light. Samen brengen ze een mix van New Order en Joy Division materiaal.

Meer informatie Peter Hook

Leon Bridges

14 april, Doornroosje, Nijmegen
15 april, TivoliVredenburg, Utrecht

De Amerikaanse soulzanger Leon Bridges maakt muziek die uit de jaren zestig lijkt te komen. Niks is minder waar aangezien Bridges nog maar 26 is. Desondanks doet hij de stijl van Sam Cooke en Otis Redding eer aan met zijn debuutalbum 'Coming Home' uit 2015. Dit weekend is Leon Bridges ook op Motel Mozaique te zien.

Meer informatie Leon Bridges 

Mura Masa

13 april, Bitterzoet, Amsterdam

Mura Masa is een wonderkind uit de Kanaaleilanden. Hij staat deze week in een strak uitverkochte Bitterzoet. Als producer eist Mura Masa snel zijn plek tussen artiesten als Cashmere Cat en Lido op door eigen nummers te schrijven en te produceren en alle instrumenten zelf te spelen. Stilstaan is onmogelijk. Later in het jaar ook te zien op Roskilde, Down the Rabbit Hole en Rock Werchter.

Meer informatie Mura Masa 

Ruben Block

13 april, TivoliVredenburg, Utrecht
15 april, TivoliVredenburg,Utrecht

We kennen hem vooral als de frontman van Triggerfinger maar Ruben Block staat deze week twee avonden solo in de TivoliVredenburg. Hij zal samen met wat muzikale vrienden zijn rockende charisma laten spreken. Verwacht een bloemlezing van (oude) Triggerfinger songs, covers en solo werk.

Meer informatie Ruben Block 

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het concertaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de concertagenda van Podiuminfo.