Kenny Rogers komt met zijn afscheidstour langs Nederland. De zanger is op 3 november in de Heineken Music Hall in Amsterdam te zien.

De kaartverkoop voor het concert start op donderdag 14 april, meldt Ticketmaster donderdag. Kaarten worden verkocht voor 64 euro per stuk.

De 77-jarige Rogers liet afgelopen september weten dat hij het tijd vindt om te stoppen met zijn carrière. Hij wil graag genieten van zijn pensioen.

The First Edition

De countryzanger begon zijn professionele carrière in de jaren vijftig, maar brak in 1969 internationaal door toen hij met zijn groep The First Edition een wereldhit scoorde met het nummer Ruby Don’t Take Your Love to Town, dat ook in Nederland de top tien haalde.

Vanaf dat moment volgde er een lange serie hits op het grensgebied tussen softpop en country, waarvan Coward of the County, We’ve got Tonight (met Sheena Easton) en Islands in the Stream (met Dolly Parton) de bekendste zijn. In Nederland heeft hij weinig opgetreden. Een van de laatste keren was in 1999 in de Veluwehal in Barneveld.