Taylor Swift is de grote winnaar van de derde iHeartRadio Music Awards. De zangeres won onder andere de prijs voor beste album, beste vrouwelijke artiest en beste tournee. In totaal wist Swift vier van haar zeven nominaties te verzilveren. Justin Bieber mocht een beeldje in ontvangst nemen als beste mannelijke artiest.

De prijzen werden zondagavond (lokale tijd) uitgereikt in Los Angeles.

Bieber kreeg ook een prijs toegewezen voor het beste fan-legioen: de Beliebers. Daarmee liet hij onder anderen Ariana Grande met haar Arianators, One Direction met hun Directioners en Swift met haar Swifties achter zich. 

Zanger The Weeknd werd zeven keer genomineerd en ging met één prijs naar huis. Hij maakte het beste R&B lied van het jaar met het nummer Earned It. De Schotse dj Calvin Harris won een prijs voor beste Dance artiest. 

De beste R&B artiest  was Chris Brown. Drake kreeg de prijs voor beste Hip Hop artiest en won de award voor het beste Hip Hop lied met het nummer Hotline Bling. De Foo Fighters werden verkozen tot beste Rock artiest.

Hello

Adele, die Swift en The Weeknd volgt met vijf nominaties, wist de prijs te pakken voor het beste nummer van het jaar met haar hit Hello. Maroon 5 won in de categorie beste groep.

Genomineerden Sam Hunt, Carrie Underwood, Blake Shelton en Luke Bryan lieten de show aan zich voorbij gaan. Zij kozen voor de Academy Of Country Music Awards in Las Vegas.