Deze week trekt veel muzikaal talent naar Rotterdam voor Motel Mozaique. NAO is ook in Amsterdam te vinden, net als Låpsley en Weezer. Verder deze week: Marutyri, The Last Shadow Puppets en Marc O'Reilly.

In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Monomyth

7 april, Burgerweeshuis, Deventer
8 april, Kroepoekfabriek, Vlaardingen
16 april, Duycker, Hoofddorp
18 april, EYE, Amsterdam

De Haagse band Monomyth haalt inspiratie uit verschillende genres, van stonerrock tot klassieke muziek. Met deze spannende soundscapes zijn ze begin april op verschillende plekken in Nederland te vinden. Een bijzonder optreden is die in EYE, waar ze een live score spelen bij de film Dr. Caligari.

Meer informatie Monomyth

Marutyri

7 april, BIRD, Rotterdam
9 april, Paradox, Tilburg
15 april, Gebr. De Nobel, Leiden

Eerder stond deze achtmansformatie al op North Sea Jazz en bij De Wereld Draait Door, maar deze week is het tijd voor de releaseshow van het nieuwe album Inner Movements. Marutyri laat, met een bijzonder mengeling van jazz, R&B en funk, horen klaar te zijn voor het echte werk.

Meer informatie Marutyri 

The Last Shadow Puppets

7 april, Paradiso, Amsterdam

Exact acht jaar na het uitbrengen van hun wereldwijd geprezen debuutalbum The Age Of The Understatement zijn Alex Turner en Miles Kane terug met nieuw materiaal. De spanning is hiermee goed opgebouwd wat resulteert in een uitverkochte show in Paradiso voor The Last Shadow Puppets. Later zijn ze gelukkig ook nog op Lowlands te zien.

Meer informatie The Last Shadow Puppets

Nile

5 april, Luxor Live, Arnhem
6 april, Patronaat, Haarlem
10 april, Baroeg, Rotterdam

Veelal in combinatie met andere bands te zien in de Nederlandse podia deze week: de deathmetal van Nile. En niet zomaar deathmetal, gooi er wat Egyptische mythologie bij en je hebt deze band die al meer dan twintig jaar over de wereld tourt.

Meer informatie Nile

Låpsley

4 april, Tolhuistuin, Amsterdam

De Britse Holly Fletcher is nog maar 19 maar heeft onder de naam Låpsley al behoorlijk wat laten zien. Vorig jaar stond ze al op Glastonbury en was deel van de BBC sound of 2015-lijst. Begin maart kwam haar langverwachte debuutalbum uit en ook dat stelt niet teleur.

Meer informatie Låpsley 

Motel Mozaique

8, 9 en 10 april, Rotterdam

De mooiste plekken van Rotterdam worden aankomend weekend gecombineerd met de mooiste muziek tijdens het festival Motel Mozaique. Met de muziek van artiesten als Jamie Woon, My Baby, Tourist LeMC en meer zorgt dat voor veel kippenvelmomenten.

Meer informatie Motel Mozaique

NAO

8 april, Melkweg, Amsterdam

De Britse zangeres NAO deed al veel stof opwaaien in januari tijdens Eurosonic/Noorderslag. Met haar bizar veelzijdige stem en mix van R&B, soul en elektronica kan ze niet anders dan op een van de must-see lijstjes staan van 2016.

Meer informatie NAO 

Weezer

8 april, Heineken Music Hall, Amsterdam

Weezer brengt deze maand hun tiende studioalbum uit en geeft een show in de Heineken Music Hall te Amsterdam. Sinds 1992 is de band al actief en verkochten wereldwijd ruim 17 miljoen platen. Weezer heeft wat dat betreft weinig meer te bewijzen. Live is dat een ander verhaal. De laatste keer dat Weezer in het land was, zaten we nog in the nineties.

Meer informatie Weezer

Marc O'Reilly

7 april, TivoliVredenburg, Utrecht
9 april, Vera, Groningen

Marc O’Reilly is een Ierse singer-songwriter a la Ray LaMontagne en Vincent McMorrow maar met zijn eigen geluid en fanbase. Na optredens op Glastonbury en Eurosonic werd hij al snel opgepikt en staat deze week in TivoliVredenburg en Vera.

Meer informatie Marc O'Reilly 

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het concertaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de concertagenda van Podiuminfo.