Maan de Steenwinkel, winnares van The Voice of Holland 2016, heeft vrijdag een gouden plaat ontvangen voor haar eerste single Perfect World, laat ze weten op Instagram.

"Perfect World is goud!!!", staat bij een foto van De Steenwinkel met Hardwell, die het nummer produceerde. 

De 18-jarige zangeres uit Bergen heeft minstens 15.000 exemplaren van haar single verkocht. "En dat binnen een paar weken! Ik vind het heel bijzonder om dit uit handen van Hardwell te ontvangen. Ik ga het zeker vieren!'', vertelt De Steenwinkel aan RTL Boulevard.

De Steenwinkel vertelde in februari al dat haar TVOH-coach Marco Borsato een aantal nummers voor haar klaar heeft liggen. "Ik weet niet wat er op mijn pad gaat komen, dat ligt ook aan de mensen om me heen." De zangeres had ook nooit gedacht een single met dj Hardwell te maken. "House is niet mijn genre, maar toen hij aanbood om een single met mij te maken, was ik supernieuwsgierig hoe deze samenwerking zou uitpakken.

Video: Maan - Perfect World

Marco Borsato

De Steenwinkel kreeg, naast de felbegeerde titel, een auto en een platencontract. Het was de vierde overwinning van een talent uit Borsato's team in de vijf seizoenen dat hij coach was. Het was voor de zanger het laatste seizoen: hij heeft besloten uit The Voice te stappen vanwege zijn overvolle agenda.