Esmée Denters zint op comeback in Nederland

Esmée Denters zag haar droom van een internationaal succesvolle carrière uiteen spatten, maar de 27-jarige zangeres heeft haar zinnen gezet op een comeback. 

"Vastberadenheid is heel belangrijk, ook als het minder goed gaat. Dat het niet in één keer lukt, betekent niet dat het niet kan", zegt Denters in gesprek met NRC.

De krant tekent op dat de zangeres een comeback plant in Engeland en Nederland, maar ze wil dit kleinschalig opzetten: "Op Facebook vragen wie er komt, en kijken wat mensen van mijn nummers vinden. Ik wil de connectie met mijn publiek terugverdienen.”

Youtube

De geboren Arnhemse werd op haar achttiende ontdekt na het maken van een Youtube-video.

Denters werkte in de daaropvolgende jaren met artiesten als Justin Timberlake en Lady Gaga, maar slaagde er uiteindelijk niet in om haar plek tussen de allergrootsten te veroveren. Haar toenmalige label zag geen brood in haar en Denters verbrak het contract. 

Oosterbeek

Voor haar gevoel was Nederland na haar geflopte poging niet langer de plaats waar ze kon wonen: "Ik kon niet in Oosterbeek blijven, ik moest er weg. In Londen kende ik wat mensen, daar hadden mijn singles het best goed gedaan. Ik vond een kamer en ben gegaan. Pas toen ik daar naartoe verhuisd was, voelde het alsof ik opnieuw kon beginnen."

Langzaamaan lukt het Denters, die al enige tijd niet meer van haar muziek leeft, een nieuwe weg in te slaan als artiest: "Het is lastig om mijn nieuwe sound uit te leggen, ik ben nog bezig met mijn EP. Het wordt een volwassen mix van pop, r&b en soul. De tekst is heel belangrijk. Ik heb veel meegemaakt, daar wil ik ook over schrijven.”

Lees meer over:
Tip de redactie