U2 heeft 'vijftig ideeën' voor nieuwe plaat

De Ierse rockband U2 is druk bezig met het produceren van Songs of Experience, de opvolger van Songs of Innocence. Volgens gitarist Edge heeft de band nog vijftig ideeën voor het nieuwe album.

"We hebben veel nummers opgenomen en zijn nog steeds niet klaar. Ik denk dat we bij twintig liedjes het gevoel hebben dat we iets geweldigs in handen hebben", vertelt de gitarist in gesprek met Rolling Stone.

De band doet volgens Edge zijn best om "brutaal" te zijn. "We willen ons enkel focussen op de dingen die ons echt enthousiast maken."

Mede daarom kunnen de bandleden niet wachten op een nieuw tournee. "Ik denk dat we binnenkort met een aankondiging komen. We hebben ook nieuwe ideeën voor onze concerten", vervolgt hij. U2 stond voor het laatst in Nederland in september 2015 in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Songs of Innocence

Het is de bedoeling dat het nieuwe album onderdeel zal uitmaken van de vorige plaat. Het hevig bekritiseerde Songs of Innocence werd in september 2014 gratis via iTunes verspreid.

Bij de aankondiging van de iPhone 6 maakte Apple en U2 bekend dat het nieuwe album gratis zou zijn voor iTunes-gebruikers. De nieuwe cd werd echter ook standaard in afspeellijsten geplaatst. Dat kon op weinig sympathie rekenen.

Lees meer over:
U2

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie