Avicii stopt met optreden

Avicii heeft dinsdag bekendgemaakt te stoppen met optreden. De Zweed zegt dat hij zijn manier van leven wil aanpassen. 

De Zweedse producent en dj, die eigenlijk Tim Bergling heet, schrijft dat dinsdag in een verklaring op zijn website.

"Bedankt voor het in vervulling laten gaan van veel van mijn dromen. Ik zal voor altijd dankbaar zijn voor deze ervaringen." Bergling bedankt verder in zijn verklaring zijn manager, team en fans. "Zonder jullie toewijding zou ik hier niet zijn."

De 26-jarige dj kampt al een aantal jaar met vermoeidheid. Vorig jaar zegde hij nog meerdere optredens af, omdat de druk van het toeren en het opnemen van nieuwe muziek hem te veel was geworden.

De producent vertelt dat hij zichzelf over de laatste jaren heeft leren kennen. "Mijn carrière zit vol succes, maar dat kwam mij niet aanwaaien. Ik ben volwassen geworden, terwijl ik ook groeide als artiest. Ik ben erachter gekomen dat ik meer wil doen met mijn leven, maar ik heb zo weinig tijd om dat te ontdekken."

In 2015 stond hij op plek 7 in de lijst met beste dj's ter wereld. Een week geleden stond de dj nog op het mainstage-podium tijdens het Ultra Music Festival in Miami (Verenigde Staten).

Video: Zo werd Avicii een wereldberoemde dj 

Top 40

In Nederland scoorde Bergling als Avicii hits met Wake Me Up, Addicted To You en Levels. Zijn grote doorbraak als producent kwam in 2010 met het nummer Seek Bromance onder de naam Tim Berg. In 2013 scoorde hij samen met de Nederlandse dj Nicky Romero nog een hit met I Could Be The One.

Bergling zal in 2016 zijn laatste shows spelen. Ook sluit hij niet uit dat hij ooit terugkomt in de muziekindustrie. "Laten we er met een knal uitgaan."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie