Lil Wayne klaagt Universal Music aan om mislopen royalties

Lil Wayne heeft een nieuwe rechtszaak aangespannen om royalty's te ontvangen waar hij recht op meent te hebben. Dit keer richt de rapper zijn pijlen op Universal Music Group, het platenlabel waar zijn label Cash Money onder valt.

Lil Wayne zegt dat hij recht heeft op miljoenen dollars, omdat hij succesvolle artiesten als Drake, Nicki Minaj en Tyga heeft ontdekt en ondergebracht in zijn eigen dochterlabel, Young Money.

Volgens hem was afgesproken dat hij 49 procent van de winst van dat label zou krijgen. Dat geld zou nu echter door Universal Music Group gebruikt worden om een voorschot van 100 miljoen dollar (89 miljoen euro) aan Cash Money terug te krijgen.

"100 procent van de winst die aan Lil Wayne zou moeten zijn betaald vanwege zijn eigendom van de platen van Drake, Nicki Minaj en Tyga is in beslag genomen door Universal voor het terugbetalen van schulden die niet zijn veroorzaakt door Lil Wayne of zijn verantwoordelijkheid zijn", zo heeft Billboard gelezen in de juridische documenten.

Lil Wayne eist 40 miljoen dollar (36 miljoen euro) van het label. Vorig jaar sleepte hij Cash Money al voor de rechter. Deze zaak, waarin de rapper 51 miljoen dollar (45 miljoen euro) eist, loopt nog.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie