Anouk heeft geen spijt van mislopen carrière in Amerika

Anouk heeft geen spijt dat ze nooit internationaal is doorgebroken. De zangeres had de kans om het in Amerika te maken maar door een ruzie met haar platenmaatschappij gooide ze haar eigen glazen in. 

"Dat was waarschijnlijk mijn enige kans in Amerika", zegt Anouk zaterdag in Volkskrant Magazine.

Ongeveer vijftien jaar geleden ging de zangeres naar New York, om daar een platencontract te ondertekenen. In de club schreeuwde ze echter tegen de assistent van de baas van Sony Music dat zij hem zou vermoorden. "Ik was zo dronken. Ik zou wel wat hebben gezegd, maar het nooit op die manier hebben gedaan. Dit was gewoon zeven margarita's later. Ik heb hem nog gebeld."

Uiteindelijk heeft Anouk spijt betuigd, maar dat mocht verder niet baten. De zangeres baalt echter niet. "Spijt is een groot woord. Ik heb geen spijt. Als ik er nu over nadenk, denk ik: ik had het nooit zo moeten doen", zegt Anouk. "Dit was niet slim. Ik had een miljoenendeal. Het zou the next big thing worden. Ik heb het verkloot."

Kinderen

Toch is Anouk blij dat het uiteindelijk niet doorging. "Ik ben bang dat het niet goed voor mij was geweest", zegt ze. "De kinderen zijn voor mij ook een deel bescherming. Als ik geen kinderen had gehad, had ik mij kapot geleefd. Voor mij is het goed dat de kinderen er zijn. Dat is de reden dat ik er nog ben."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie