Mr. Polska ziet zijn carrière tot nu toe als een voorstadium voor "het echte werk". De rapper wil doorbreken in het buitenland en denkt dat het nu gaat komen. "Over een jaar wil ik iedere dag in een ander land wakker worden."

"Ik werk alweer een paar jaar als rapper in de Nederlandse scene en denk dat ik er nu wel klaar voor ben om verder te gaan", aldus Polska in gesprek met NU.nl.

Rappen in het Nederlands zal hij blijven doen, maar fans zullen steeds vaker ook Engels er doorheen gaan horen. "Ik zie op sociale media dat ik steeds meer volgers en berichten heb van mensen die niet uit Nederland komen. Die mensen luisteren naar mijn muziek terwijl het Nederlands is. Voor hen wil ik toch eigenlijk ook wel iets maken."

Polska probeert door in verschillende talen te rappen, maar ook door steeds met andere artiesten samen te werken en te zoeken naar een nieuwe geluid, zichzelf uit te dagen. Die afwisseling heeft hij nodig. "Tuurlijk is artiest zijn een leuk leven, maar het moet ook leuk blijven. Mijn manier om het leuk te houden is door steeds nieuwe dingen te blijven doen."

Voorloper

De rapper is naar eigen zeggen een voorloper: hij denkt dat daardoor zijn muziek niet altijd door iedereen wordt gewaardeerd. "Je introduceert nieuwe geluiden die mensen nog niet kennen, waardoor ze eerst moeten wennen. Daardoor pluk je als voorloper niet altijd de meeste vruchten van dingen en hebben mensen die jouw geluid horen en daar mee aan de slag gaan daar soms meer aan."