Terwijl het festivalseizoen zich langzaam opmaakt biedt het clubcircuit deze week nog genoeg onderdak om te schuilen voor het onvoorspelbare weer van maart. 

Deze week staan jonge talenten als Alessia Cara en Alex Vargas in uitverkochte zalen en trekt de Nederlandse band Indian Askin langs de Nederlandse podia. 

Verder deze week: Dollkraut, Kygo, I Am Oak, Dez Mona en Monster Magnet. In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Alessia Cara 
21 maart, Melkweg

De 19-jarige Canadese zangeres Alessia Cara begon vorig jaar haar carrière in de muziekwereld en had zich geen betere start kunnen wensen. Ze werd tweede in de ‘BBC Sound of 2016’-lijst en staat deze week in een uitverkochte Melkweg. Genoeg redenen om dit jonge talent in de gaten te houden.

Meer informatie Alessia Cara 

Dollkraut
24 maart, De School, Amsterdam
31 maart, Hedon, Zwolle

Dansen op de deuntjes van analoge geluidstovenaar Dollkraut? Deze week kan dat in De School in Amsterdam en Hedon in Zwolle. De producer combineert die warme 70’s sound met futuristische beats die je swingend onder discoballen de nacht invoert.

Meer informatie Dollkraut

Alex Vargas
23 maart, Tolhuistuin, Amsterdam

Na een platencontract binnen te slepen met zijn band Vagabond ging de singer-songwriter Alex Vargas solo. Sinds die beslissing heeft de Deen grote indruk gemaakt en Nederland (waaronder Eurosonic/Noorderslag) bleef daarbij niet achter. Ook deze week staat de soulvolle zanger in een uitverkochte zaal.

Meer informatie Alex Vargas 

Indian Askin
24 maart, Merleyn, Nijmegen
25 maart, Vera, Groningen 
26 maart, Paaspop, Schijndel
28 maart, 3FM Awards, TivoliVredenburg
31 maart, Extase, Tilburg

Begin dit jaar kwam de eerste EP van de Nederlandse band Indian Askin uit en dat bleef niet onopgemerkt. Clubshows door het hele land, een plek in programma’s van de grootste festivals en het officiële debuutalbum gepland voor de zomer. 2016 wordt het jaar van Indian Askin.

Meer informatie Indian Askin

Kygo

26 maart, Heineken Music Hall, Amsterdam
27 maart, Heineken Music Hall, Amsterdam

Kygo is de artiestennaam van de Noorse DJ Kyrre Gørvell-Dahll. De producer kreeg in 2014 internationaal aandacht door zijn remixes voor artiesten als Ed Sheeran en Mavin Gaye. Nu staat hij, met eigen materiaal als de hit ‘Firestone’ twee avonden achtereen in de Heineken Music Hall.

Meer informatie Kygo

I Am Oak 

24 maart, OT301, Amsterdam
25 maart, Hedon, Zwolle
26 maart, Merleyn, Nijmegen
31 maart, V11, Rotterdam

I Am Oak gaat alweer vijf platen mee en dat is niet zonder reden. De act met frontman Thijs Kuijken staat bekend om zijn melancholische en dromerige muziek. Vorige maand kwam het nieuwe album Our Blood uit, genoeg reden om hem deze week live te checken! 

Meer informatie I Am Oak 

Dez Mona

21 maart, Paradiso, Amsterdam
28 maart, Paard van Troje, Den Haag

Dez Mona is een Belgische band, ontstaan uit het duo Nicolas Rombouts en Gregory Frateur. Na jaren te hebben geëxperimenteerd met verschillende stijlen gaan ze op het zesde album terug naar de basis: dansbare groove met old school hiphop-invloeden en een vleugje jaren tachtig.

Meer informatie Dez Mona

Monster Magnet

25 maart, TivoliVredenburg, Utrecht
26 maart, De Zwerver, Oostende

Voor een psychedelische space trip moet je deze week in TivoliVredenburg zijn, waar de Amerikaanse band Monster Magnet je tot hogere sferen brengt. Onder leiding van frontman Dave Wyndorf brengt de band de beste nummers van ruim 20 jaar materiaal.

Meer informatie Monster Magnet

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het concertaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de concertagenda van Podiuminfo.