Kiss-icoon Gene Simmons is weinig optimistisch over de toekomst van rock. Toch verklaart hij aan Rolling Stone dat er iemand is die het genre kan redden: Lady Gaga.

"Wat mij betreft is rock dood. Er zijn geen nieuwe bands", vertelt Simmons. Toch heeft hij iemand gespot die die rock opnieuw tot leven zou kunnen wekken. "Als Lady Gaga de disco, het paaldansen en dat soort dingen achter zich laat en een rockband formeert zou dat legitiem zijn, want ze heeft alle muzikale kwaliteiten", zo prijst de rocker de popster.

"Ze kan muziek schrijven, instrumenten spelen en ze kan daadwerkelijk zingen", constateert Simmons. "En ze begrijpt de onbevreesde kwaliteit van spektakel. Ik zou haar graag Queen-achtige muziek horen maken. Zij kan dat."

Minder goede woorden heeft hij over voor Jennifer Lopez, Ciara, Shakira en Madonna. "Of iedereen wiens naam op een a eindigt. Ze hebben hun talenten, maar het is oneerlijk. Ze werken met bandopnames. Het is een karaokebar. Alleen karaoke is eerlijker omdat je weet dat het karaoke is."

Net als rock stelt de muzikant dat rap ten dode is opgeschreven. "Rap gaat volgend jaar dood, of over tien jaar. Op een bepaald moment in ieder geval en dan komt er iets anders. Ik kijk er naar uit. Ik kijk uit naar muziek die bestaat uit melodie en tekst in plaats van alleen gepraat."