Zanger Frank Sinatra jr. (72) overleden na hartaanval

Frank Sinatra jr. is woensdag plotseling overleden. De zoon van Frank Sinatra stierf in een ziekenhuis in Daytona in Florida, vlak nadat hij voor een optreden een hartaanval had gehad.

De 72-jarige Sinatra reisde door het land met Sinatra sings Sinatra, een programma waarin hij hits van zijn vader zong. Met de show eerde Sinatra jr. de honderdste geboortedag van zijn vader, die in 1998 overleed.

Hij was de middelste van de drie kinderen die Sinatra sr. kreeg met zijn eerste vrouw Nancy Barbato. De zoon van Sinatra werd in december 1963 wereldnieuws toen hij werd gekidnapt.

Na twee dagen lieten de ontvoerders de toen 19-jarige Sinatra jr. los nadat zijn vader een kwart miljoen dollar aan losgeld had betaald. De drie daders werden gepakt en veroordeeld tot lange gevangenisstraffen.

Schaduw

De carrière van Sinatra jr. als zanger bleef altijd een beetje in de schaduw van zijn beroemde vader staan. Maar onlangs meldde hij in een interview dat hij dit nooit als een probleem heeft ervaren.

"Ik snap dat mijn generatie meer heeft met een ander soort muziek", stelde de zanger. "Ik zie mezelf als iemand die antiquiteiten probeerde te verkopen in een winkel voor moderne gadgets."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie