Rihanna krijgt speciale oeuvreprijs tijdens Rock Star Awards

Rihanna krijgt volgende maand de Rock Star Award uitgereikt tijdens de Black Girls Rock! Awards. Dat heeft organisator BET bekendgemaakt.

Het Afro-Amerikaanse televisiestation organiseert het prijzengala Black Girls Rock! dit jaar voor de zesde keer om zwarte vrouwen te eren die van betekenis zijn voor de muziek, kunst, filantropie of gemeenschap.

"Authentieke schone en muziekicoon Rihanna behelst meer dan je op het eerste gezicht kan zien", zo prijst de organisatie de popster die de eerste zwarte vrouw was die voor Dior in een campagne schitterde en tientallen miljoenen albums verkocht. "Robyn Rihanna Fenty is magisch, muzikaal en monumentaal voor onze cultuur en de statistieken bewijzen dat."

Onder de andere prijswinnaars die op 1 april geƫerd zullen worden bevindt zich ook actrice Danai Gurira. Dankzij haar vertolking van de rol van Michonne in de televisieserie The Walking Dead kan ze rekenen op de zogenoemde Star Power Award.

Actrice Amandla Stenberg krijgt de Young, Gifted and Black Award en het 71-jarige R&B-icoon Gladys Knight wordt in het zonnetje gezet met de Living Legend Award.

Lees meer over:
Tip de redactie