R.E.M.-gitarist Peter Buck haat 'alles' aan de muziekindustrie

Gitarist van R.E.M. Peter Buck heeft een hekel aan alles wat met de muziekindustrie te maken heeft. "Ik haat alles eraan."

"Behalve het schrijven van muziek en het spelen van liedjes", vertelt de 59-jarige gitarist in Rolling Stone over het stoppen van de band. "Toen de groep uit elkaar ging schreef ik vijf blaadjes vol met dingen die ik niet ging missen aan de industrie."

"Het was het geld, de politiek, het continu verplicht ontmoeten van nieuwe mensen en het niet zelf kunnen bepalen van mijn acties."

Hoewel de muzikant het opnemen van nieuwe nummers wel leuk vindt, had hij hier op sommige momenten ook moeite mee. "Toen Pro Tools werd uitgevonden (opnameprogramma, red.) was het plezier weg. We maakten een paar albums waarvan ik dacht: 'Ik weet niet eens of dit wel een opname is'. Het waren gewoon wat geluidjes bij elkaar geraapt."

Als de gitarist terugkijkt op zijn hele periode bij de groep, die in Nederland vooral bekend is van de hits Losing My Religion en Everybody Hurts, is hij trots. "Ik ben trots op de basis van ons werk. Natuurlijk zijn er nummers niet geweldig. Maar er zijn ook nummers van Bob Dylan die niet geweldig zijn."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie