Ellie Goulding heeft een gebroken hart en wil om die reden een pauze nemen in haar muzikale carrière. Berichten over het einde van haar relatie met bassist Dougie Poynter, kwamen eind februari naar buiten.

"Mensen denken dat ik onoverwinnelijk ben, maar de afgelopen weken waren zwaar", vertelt de zangeres aan de Britse tabloid The Sun.

De 29-jarige Goulding had twee jaar lang een knipperlichtrelatie met de bassist van de band McFly. "Als je in het publieke oog leeft, lijkt het alsof je beter om kan gaan met dingen, maar dat is totaal niet waar", vertelt de zangeres. "Een pauze nemen is goed voor mij en voor mijn hoofd." 

Geen nieuwe dingen

"Ik schrijf geen nieuwe dingen. Ik weet niet zeker wanneer ik een nieuw album uitbreng. Misschien niet eens volgend jaar. Ik heb tijd nodig voor mijn eigen hoofd." De Britse zangeres is nog tot en met oktober op tournee. 

Vorig jaar hadden Goulding en Poynter het nog over kinderen. "Ik denk dat het voor mij, en iedereen die dit meemaakt, belangrijk is om jezelf te leren kennen, blij te zijn met je bedrijf en jezelf leuk te vinden."