Muse gaf maandagavond het eerste concert in een reeks van drie op het podium van de Ziggo Dome in Amsterdam. Recensenten van Nederlandse kranten noemen het optreden "overdonderend" en "betoverend".

Het Parool - Vier sterren

"Bij Muse verwacht je spektakel en die belofte maakten ze maandag helemaal waar: het was een bombastische, theatrale show met rondvliegende drones, een bommenwerper en confettikanonnen. (...) Waar andere bands een dergelijk vol geluid langzaam opbouwen en pas bereiken na heel veel jaren samen spelen, lijkt de muziek van Muse van meet af aan gemaakt te zijn voor grote zalen. (...) Maar je vraagt je wel af: hoe gaan ze dit volgende keer weer overtreffen?"

Lees de volledige recensie

AD - Vier sterren

"Je zou tijdens dit bijna twee uur durende spektakel van Cirque du Soleil-achtige proporties bijna vergeten dat je getuige bent van een rockconcert. Een concert van de buitencategorie welteverstaan, want ook in muzikaal opzicht kun je de show van Muse gisteren het best omschrijven als extravagant en virtuoos. (...) Natuurlijk was het gisteren soms verschrikkelijk overdreven, kitscherig, dramatisch en aanstellerig. Maar toch overheerst de gedachte dat je als bezoeker getuige bent van iets legendarisch."

Lees de volledige recensie

De Telegraaf - 4,5 sterren

"Vooropgesteld: de Muse-leden kunnen heel wat. Dat horen we al ruim twintig jaar op hun platen, waarop ze niet schuwen klassieke akkoorden en melodieën in te bouwen. Alleen leidt dat soort intellectuele conservatoriumrock live ook tot afstand, met de luisteraar als aandachtig, eerbiedig toehoorder, waar bijvoorbeeld U2 erin slaagde haar bezoekers van begin tot eind aan de hand te nemen."

Lees de volledige recensie

NRC - 4 sterren

"Met een twee uur durende show, een reusachtig podium en een verpletterend vertoon van technisch vernuft, bewees de Britse band Muse gisteravond dat het fenomeen live-concert nog altijd nieuwe mogelijkheden heeft. En hoewel Muse een symfonisch soort rock speelt en visueel geen middel onbenut liet, werden bombast en pathos vermeden."

Lees de volledige recensie

de Volkskrant - 4 sterren

"Muse bespeelt de hele arena van de hal, duikt overal op en laat het publiek dankzij al die zwevende podiumdelen zwelgen in een betoverend muziektheater waarin niets meer onmogelijk lijkt. (...) Bij het zuigende gitaargeweld van Supermassive Black Hole loopt Bellamy door exploderende planetaire stelsels - een gedenkwaardig beeld. En daar zeilen de drones ineens ook weer boven je hoofd - je vergeet adem te halen."

Lees de volledige recensie