De Duitse dj Paul van Dyk heeft bij zijn val van het podium een hersenschudding en een wervelbreuk opgelopen. Hij is wel goed bij bewustzijn maar moet voorlopig nog in het ziekenhuis blijven voor herstel.

"We verwachten dat Paul helemaal herstelt van zijn verwondingen", aldus zijn management zaterdag op Facebook. "We hopen dat hij zo snel als mogelijk weer kan optreden." Verder bedankt zijn manager de fans voor alle steunbetuigingen en beterschapswensen.

De dj viel vorige weekend van het podium tijdens het festival A State of Trance in Utrecht. Het was lange tijd onduidelijk wat zijn verwondingen waren. Organisator Armin van Buuren mocht van de familie van dj Van Dyk niets zeggen over zijn situatie.

Van Dyk draaide van 03.30 uur tot 04.45 uur. Na afloop zou Van Buuren de mainstage afsluiten met een vinylset.  Het podium in de Jaarbeurs werd gesloten nadat Van Dyk van het podium was gevallen.

A State of Trance is volgens de organisatie het grootste indoor trance festival ter wereld. Tijdens dit jubileumjaar komen alle muzikale hoogtepunten van de afgelopen vijftien jaar voorbij.

Video: Armin van Buuren spreekt publiek toe na ongeval

Armin van Buuren annuleert optreden na val Paul van Dyk
Armin van Buuren annuleert optreden na val Paul van Dyk