De reacties op het nummer Slow Down van Douwe Bob waarmee hij naar het Eurovisie Songfestival gaat, zijn voornamelijk positief.

"Goed liedje van Douwe Bob. Zegt niks over de score op het Songfestival, maar hier kun je in elk geval mee aankomen", vertelt radio-dj Coen Swijnenberg op Twitter. Zijn oud-collega Giel Beelen is het daarmee eens. "Een echt Douwe Bob-geluid!"

Douwe Bob schreef Slow Down samen met Matthijs van Duijvenbode, Jeroen Overman en JP Hoekstra in Portugal, Spanje en Zweden. 

De zanger beschrijft het nummer als een "state of mind". "Een bevrijding van de druk constant iets te moeten. Je moet je niet gek laten maken: Relax, doe alles een tikje langzamer, dan voel je je beter en zie je alles scherper."

Douwe Bob - Slow down(Nederland)
Douwe Bob - Slow down(Nederland)

Aangenaam verrast

Koningshuisverslaggever Marc van der Linden zegt aangenaam verrast te zijn over het nummer. "Maar of dat een goed teken is? Ik vond Ilses lied (The Common Linnets, red.) aanvankelijk niks."

Paul de Leeuw denkt daar anders over. "Ook Thailand geeft 12 punten! Lekker nummer", laat hij vanuit zijn vakantieadres weten. 3FM-dj Frank van der Lende is er zeker van dat het liedje doorgaat naar de finale. "Zijn liedje is bijzonder leuk. En de concurrentie niet echt."

Muziekkenner Leo Blokhuis vindt Slow Down vooral mooi. "Succes ermee!", schrijft hij. Presentator Humberto Tan is nog enthousiaster. "Eindelijk iets anders. Nederland gaat dit Songfestival redden! Dit is echte muziek."

Halve finale

De zanger komt op 10 mei voor het eerst in actie tijdens de eerste halve finale. Als hij daar genoeg punten weet te scoren, staat hij op 14 mei in de finale van de 61e editie van het Eurovisiesongfestival. Dat lukte voor het laatst The Common Linnets, die in 2014 uiteindelijk als tweede eindigden.

Vorig jaar in Wenen vertegenwoordigde Trijntje Oosterhuis ons land met het nummer Walk along. Ze wist niet door te dringen tot de finale en eindigde in de halve finale op de veertiende plaats.