Bennie Jolink stopte dit jaar uit gezondheidsoverwegingen met zijn band Normaal. Toch is hij weer de studio in gegaan om een plaat op te nemen met zijn nieuwe band De Pensionado's.

Wanneer die plaat verschijnt is echter volkomen onduidelijk: "We zijn een album aan het opnemen. Maar zonder onszelf een deadline op te leggen. We zien wel wanneer het af is. Pas als we tevreden zijn. We heten tenslotte niet voor niets pensionado's", zegt Jolink in gesprek met Privé.

Eerder kondigde Jolink al aan ook weer te gaan optreden met zijn nieuwe band.

"Maar daartoe moet ik eerst fysiek weer heel wat beter zijn. Alles staat of valt met mijn gezondheid", vertelt de Achterhoeker tegen het boulevardblad.

Hele opgave

De 69-jarige Jolink kampt met astma en heeft hevige rugklachten. Honderd meter wandelen is voor de muzikant al een "hele opgave".

"Maar het is vooral een combinatie van factoren. Wat mijn astma betreft, gaat het elke dag telkens iets beter. Al is het echt minimaal, stapje voor stapje. Keerzijde is echter dat mijn rug nu steeds meer opspeelt. Ik dacht altijd: Ach, een beetje pijn in de rug. Maar het wordt steeds erger."