Kensington, Typhoon, Jett Rebel en De Staat maken kans op een 3FM Award in de categorie Beste Live Act. Nielson, Dotan, Douwe Bob en Jett Rebel strijden met elkaar in de categorie Beste Zanger.

Fresku, Typhoon, New Wave en Sef zijn genomineerd voor Beste Hiphopact. In de categorie Beste Album strijden New Wave, The Common Linnets, Lucas Hamming en De Staat om de eer. De prijs voor beste alternatieve artiest kan gaan naar The Indien, The Brahms, Taymir en PAUW.

Miss Montreal. Kovacs, Ilse de Lange en Eefje de Visser maken kans op een award voor Beste Zangeres. Beste Artiest Pop kunnen Dotan, Douwe Bob, Racoon en Miss Montreal worden.

De prijs voor Beste Band gaat naar Kensington, Typhoon, Causes of Chef'Special.

Beste Single

Ronnie Flex en Lil' Kleine maken met Drank & Drugs kans op de prijs voor Beste Single. Ook Hungry van Dotan, Heading Up High van Armin van Buuren en Kensington en Sweet Sunshine van Douwe Bob maken kans.

In de categorie 3FM Serious Talent zijn Lucas Hamming (bekend van De Wereld Draait Door), The Brahms, HAEVN en Indian Askin genomineerd. Hamming is ook genomineerd in de categorie Beste Rock, samen met De Staat, Kensington en John Coffey.

Armin van Buuren, Bakermat, Oliver Heldens en Yellow Claw maken kans op een prijs in de categorie Beste Dance.

Uitreiking

De winnaars van de publieksprijs worden op 28 maart in TivoliVredenburg in Utrecht bekendgemaakt.

Tijdens de show treden onder meer Jett Rebel, Douwe Bob, Miss Montreal, Fresku, De Staat, Kenny B, Ronnie Flex en Lil' Kleine op.