Paul de Munnik is nog niet helemaal gewend aan zijn bestaan als solo-artiest. Sinds het einde van het duo dat hij vormde met Thomas Acda treedt de zanger naar eigen zeggen uit zijn comfortzone.

"Het is even zoeken naar de vorm", aldus De Munnik in gesprek met AD.

"Kijk, we hadden altijd wel Acda en De Munnik kunnen blijven. Dat is leuk, want dan kom je het podium op als Acda en De Munnik en dan zitten er allemaal mensen die komen voor je en die vinden dat leuk. Nu moet ik opnieuw beginnen."

De 45-jarige zanger gaf in maart 2015 zijn laatste officiële optreden met zijn partner. Nu moet hij in zijn eentje zalen weten te vullen.

"Ik wil klein beginnen, zonder pretenties en niet met een hele posse. En het zijn ook heel kleine zaaltjes, die ook niet meteen vollopen. Dan denk ik: oké."

Bewijzen

De Munnik schreef voor de musical Amandla! Mandela de muziek. Op de posters staat groot zijn naam en de zanger merkt dat hij bang is dat zijn naam wordt overschat. "Zitten die mensen daar wel op te wachten? Ik weet het echt niet."

"Wie weet sta ik ooit op het podium met een groot orkest of een band, en dat ik gewoon de zanger ben. Een gevestigde naam. Dat ik mezelf niet meer hoef te bewijzen. Dat hoeft niet meteen. Als dat pas over dertig jaar is, is dat ook goed.''