Koen Wauters vindt het jammer dat hij en zijn band Clouseau, na hun hit Daar Gaat Ze in de jaren negentig, geen comeback meer in Nederland hebben kunnen vieren. 

"Misschien hadden we harder met de vuisten op tafel moeten slaan. Maar die comeback, het gebeurde gewoon niet. Ik vond dat altijd heel zuur", zegt Wauters in gesprek met het AD.

Volgens Wauters' broer Kris is het de band in Vlaanderen wel gelukt zich door te ontwikkelen en het vroege succes te evenaren: "Terwijl wij in Vlaanderen zijn geëvolueerd van Clouseau met die mooie trage liedjes naar een band die ook met razende up tempo-nummers de zaal in brand kan steken, zijn we bij jullie nog steeds 'die jongens van Daar Gaat Ze'."

De band is deze week bezig haar nieuwe album Clouseau Danst in Nederland aan te prijzen, maar volgens Kris krijgen ze voornamelijk dezelfde vraag voorgelegd: "Waar hebben jullie al die tijd gezeten?' Nou, hier dus.''

Clouseau - Daar Gaat Ze
Clouseau - Daar Gaat Ze

Beloftes

Koen Wauters zegt geen idee te hebben waarom de band in Nederland niet populair bleef. Volgens de zanger dacht de platenmaatschappij dat het na Daar Gaat Ze wel "vanzelf zou gaan". 

"Er werden ons altijd veel beloftes gedaan voor een revanche, maar dan hoorden we weer 3 maanden niets. Daarnaast kwam de muziekwereld in de problemen. Er zaten telkens nieuwe mensen bij die platenmaatschappijen. En hoe meer het afzwakte, hoe heviger het liep in België met steeds meer dan 25.000 mensen over de vloer in het Antwerpse Sportpaleis. Dat is veel hoor, voor zo'n klein stuk land als Vlaanderen!''