Elton John heeft weinig goede woorden over voor collega's die fans laten betalen voor een playbackshow. In een interview met Rolling Stone beschuldigt hij dit keer Janet Jackson ervan de boel te belazeren.

"Verdomde muziekbladen beoordelen de show van Janet Jackson met 4,5 sterren en noemen het de geweldigste show ooit", aldus de zanger. "Het is geplaybackt! Hallo! Dat is geen concert. Dan ga ik liever naar een travestietenshow. Ga toch weg."

Eerder lokte hij Madonna al eens uit de kast met soortgelijke beschuldigingen. De ruzie moest destijds gesust worden en John heeft er nog steeds een beetje spijt van. "Ik zeg wat ik voel. Ik ben misschien een beetje te ver gegaan met Madonna. Het werd te persoonlijk en heb haar geschreven, ze was erg barmhartig."

In 2004 stak John zijn haat jegens playbacken niet onder stoelen of banken toen hij een Q Award in ontvangst nam. "Madonna beste live act? Lazer op", zei hij toen voor een verbaasd publiek.

"Sinds wanneer is playbacken live? Sorry, maar iedereen die op het podium staat te playbacken voor mensen die 75 pond betalen voor een kaartje zouden afgeschoten moeten worden."