Mitch Winehouse, vader van de in 2011 overleden Amy Winehouse, hoopt niet dat zijn dochter vanavond in de prijzen valt bij de Brit Awards. De zangeres is vijf jaar na haar dood postuum genomineerd voor Beste Britse solo-artiest.

De zangeres is genomineerd voor het titelnummer van de film Amy. In deze categorie zijn ook Adele en Jess Glynne genomineerd. "Ik hoop dat Adele wint", vertelt Winehouse in het Amerikaanse programma This Morning, schrijft NME.

"Maar ik weet niet zeker wat iemand moet doen om een Brit Award te winnen. Ik weet niet of het te maken heeft met het aantal albums dat verkocht is."

Winehouse is wel blij dat zijn dochter erkenning krijgt. "Gelukkig is ze genomineerd voor haar muziek, voor de soundtrack van de film. Dat is positief en laat zien dat Amy, vijf jaar na haar dood, er nog steeds toe doet bij awardshows."

Ontevreden

De vader van de zangeres vertelt verder dat hij ontevreden is met de film Amy, omdat hij vindt dat er veel onderwerpen uit de film zijn gehaald. "Mensen denken na de film nog steeds dat ze is overleden aan een overdosis drugs. Geen enkele melding dat ze al drie jaar geen drugs had gebruikt. Welke film laat mensen nou twijfelen over de doodsoorzaak?", stelt Mitch Winehouse. 

De Brit Awards worden woensdagavond uitgereikt.