Daniël Lohues sluit niet uit dat de Drentse popgroep Skik ooit nog bij elkaar komt. "Ik zie het allemaal zitten, maar weet niet of en wanneer het er ooit van komt."

In een reactie tegenover NU.nl laat Lohues weten dat hij de uitspraken wil nuanceren, die hij eerder hierover deed in gesprek met het AD.

De krant schreef woensdag dat de band niet meer bij elkaar zou komen. "Ik ben met die mannen nog steeds goed bevriend. Maar aan een reünie denk ik geen moment", zou Lohues in gesprek met AD hebben gezegd. "Skik, dat deed ik twintig jaar geleden. Dat was toen. Waarom zou ik dat gaan herhalen?"

Volgens Lohues denkt hij iedere dag anders over een reünie. "Soms denk ik dat het weer een goed idee is en de andere dag niet. Dat is volgens mij heel menselijk."

De band scoorde hits met Op fietse en Hoe kan dat nou?.

Nieuw album

Lohues brengt vrijdag zijn nieuwe album Aosem uit. Daarop staat voor het eerst een liefdesliedje, En toen kwam jij. De 45-jarige zanger is voor het eerst in jaren weer verliefd. "Het heeft me overvallen. Ik had niet gedacht dat het nog voor me weggelegd was."

De muzikant is op Aosem niet alleen over de liefde goudeerlijk. "Je moet als singer-songwriter altijd eerlijk zijn. Als je twijfels heb over de richting van de leven, schrijf je die op. Niets verbloemen. Anders geeft de muziekgod je nooit meer die mooie muziek voor bij je teksten."